Extrusielassen Wij lassen kunststoffen door extrusie

Extrusielassen is de aangewezen lasmethode wanneer bijvoorbeeld spiegellassen niet mogelijk is. Bij afwijkende constructies, speciale lassen en moeilijk te bereiken plekken is extrusielassen een perfecte oplossing voor het lassen van kunststof.
 

De techniek van extrusielassen

Bij extrusielassen speelt de vakkennis van de lasser een belangrijke rol. Het is namelijk de lasser die de dikte en sterkte van de las bepaalt. Bij extrusielassen wordt kunststof op een vergelijkbare wijze gelast als lassen van metaal. De lasextruder is een kunststof lasapparaat wat gebruik maakt van een lasdraad. Deze lasdraad bestaat uit het zelfde materiaal als de te lassen elementen. Een soort van föhn die gemonteerd is aan het uiteinde van de lasextruder verwarmt de lasnaad. De vloeibare lasdraad die uit de extruder komt maakt daardoor een verbinding met de kunststof elementen. Het mondstuk aan het einde van de lasextruder drukt de lasdraad in de lasnaad. Er zijn verschillende mondstukken te monteren zodat invloed kan worden uitgeoefend op de vorm van de las. De lasdraad is daarbij ook in verschillende vormen en diktes aan te passen.
 

De voordelen van extrusielassen

Extrusielassen kan worden toegepast op alle thermoplastische kunststoffen waarbij PE en PP de voorkeur hebben (vanwege hun niet giftige reactie op verhitting). Met extrusielassen kan kunststof gelast worden die niet door lasmachines als een spiegellasmachine kan worden gelast. Vooral bij moeilijke of afwijkende constructies of het inlassen van kunststofdelen in een bepaalde constructie is extrusielassen de ideale oplossing. Maar ook bij het lassen van gewone kunststof platen kan extrusielassen de aangewezen oplossing zijn. Een goede extrusielasser kan snel en vakkundig kunststof lassen waar lasmachines vaak last hebben van omsteltijden.
 

Onze mogelijkheden in extrusielassen

Kunststof Lastechniek Verbakel maakt veelvuldig gebruik van extrusielassen. Aan de ene kant komt dat doordat wij echt maatwerk leveren in kunststof lassen en dat vergt vaak een specialistische aanpak. Aan de andere kant beschikken wij over vele jaren ervaring in kunststof lassen waardoor wij snel en vakkundig gebruik kunnen maken van extrusielassen. Zo lassen wij alle kunststof platen met een dikte van 4 tot 50 mm via extrusielassen.
 

Advies over extrusielassen

Wilt u weten welke lasmethode de beste oplossing is voor de vervaardiging van uw kunststof producten? Op basis van uw wensen en eisen bepalen wij welke lasmethode de aangewezen oplossing is voor uw kunststof producten. Laat ons u adviseren.
 

Kunststof Lastechniek Verbakel: uw partner in kunststof lassen

Laat ons uw partner zijn voor het vervaardigen van uw producten in kunststof. Met een jarenlange ervaring in het kunststof lassen van PE en PP maken wij uw kunststof producten en apparaten in stuk- of serieproductie.
Neem contact op voor advies of een scherpe offerte