Kunststof lassen met fohn of welding pen

Kunststof lassen met een speciale kunststof las föhn of welding pen is een manier van kunststof lassen die vooral voor kleine lassen bijzonder geschikt is.
 

De techniek van kunststof lassen met föhn

 
Er zijn 2 manieren om met een föhn kunststof te lassen. Voor kleine lassen of reparaties wordt vaak alleen het föhn gedeelte gebruikt die door verhitting de 2 kunststof delen in elkaar laat smelten. We spreken dan van hechten waarmee onder lichte druk 2 kunststof delen zonder toevoeging van lasdraad aan elkaar worden gehecht. Op de welding pen wordt dan een hecht mondstuk aangebracht.
 
Voor een stevigere las wordt een lasmondstuk gemonteerd waardoor gebruik gemaakt kan worden van een lasdraad. Die lasdraad moet natuurlijk bestaan uit hetzelfde materiaal als de te lassen kunststof delen. Het lassen van kunststof met de speciale las-föhn is geschikt voor alle thermoplastische kunststoffen zoals PE, LDPE, HDPE, PP en PVC.
 

Wanneer gebruiken wij de welding pen of föhn?

Voor ons is het lassen met de föhn of welding pen vooral een bijkomstige wijze van kunststof lassen. Voor de kleine lassen gebruiken wij regelmatig de kunststof las föhn. Soms is de welding pen ook handig bij moeilijk bereikbare plaatsen. Net als extrusielassen is een goed gebruik van de welding pen of föhn ook een zaak van vakmanschap.
 

Laat ons u adviseren

Bij elke opdracht bekijken wij welke lasmethode de meest geschikte is. Dat hangt af van vele factoren zoals de specifieke wensen en eisen van u als klant maar van ook de wijze van construeren. Wat voorop staat is dat het eindproduct volledig voldoet aan uw en onze eisen. Wat dat betreft mag u gerust vertrouwen op onze deskundigheid en jarenlange ervaring in de vervaardiging van kunststof producten en kunststof lassen in het bijzonder.
 

Kunststof Lastechniek Verbakel: uw partner in kunststof lassen

Laat ons uw partner zijn voor het vervaardigen van uw producten in kunststof. Met een jarenlange ervaring in het kunststof lassen van PE en PP maken wij uw kunststof producten en apparaten in stuk- of serieproductie.
Neem contact op voor advies of een scherpe offerte