Stomplassen Stomplassen van kunststoffen

Stomplassen is eigenlijk hetzelfde als spiegellassen. Met stomplassen kunnen zowel kunststof buizen als platen gelast worden. Wij gebruiken echter een specifieke stomplasmachine voor het lassen van buizen.
 

De techniek van stomplassen

Bij stomplassen worden 2 kunststofdelen met elkaar verbonden op basis van de thermoplastische eigenschap van de kunststoffen. De kunststof delen worden tegen een warmtezwaard gedrukt die de uiteinden van de delen zodanig verhit dat deze een verbinding met elkaar kunnen aangaan. Op dat moment wordt het warmtezwaard verwijderd en worden met een hoge druk de 2 delen op elkaar gedrukt waardoor een versmelting ontstaat van de 2 delen. Door het afkoelingsproces wat daarna volgt vormen de moleculen van het ene en het andere deel zich tot 1 geheel.
 

De voordelen van stomplassen

Stomplassen is een zeer sterke kunststof lasmethode. Het eindresultaat is eigenlijk een kunststof product wat uit 1 geheel bestaat. Daarom kunnen stomp gelaste kunststoffen hoge drukken aan. Stomplassen wordt vaak gebruikt voor het lassen van kunststof drukleidingen. Het productieproces is ook efficiënt en relatief snel.

Wanneer passen wij stomplassen toe?

Kunststof Lastechniek Verbakel heeft de beschikking over een speciale stomplasmachine voor het lassen van kunststof buizen. Voor het lassen van buizen met een diameter van 40 mm t/m 250 mm gebruiken wij deze stomplasmachine. Hierdoor kunnen we op een efficiënte wijze kwalitatief hoogwaardige verbindingen maken.
 

Advies in stomplassen

Graag denken wij al vanaf de ontwerpfase mee als het gaat om het vervaardigen van kunststof producten. De juiste wijze van constructie kan immers bepalend zijn voor de kosten en toepassingen van uw kunststof producten. De keuze van lastechniek kan daarin ook een rol spelen. Stomplassen is een perfecte methode van kunststof lassen, maar soms zijn andere lasmethoden beter geschikt. Ook kan door een andere wijze van constructie juist wel gebruik worden gemaakt van stomplassen. Laat ons u adviseren, dat doen we graag en goed.
 

Kunststof Lastechniek Verbakel: uw partner in kunststof lassen

Laat ons uw partner zijn voor het vervaardigen van uw producten in kunststof. Met een jarenlange ervaring in het kunststof lassen van PE en PP maken wij uw kunststof producten en apparaten in stuk- of serieproductie.
Neem contact op voor advies of een scherpe offerte