Spiegellassen Spiegellassen van PE en PP

Spiegellassen is een perfecte lasmethode voor het lassen van kunststoffen mits de te lassen delen goed op elkaar aansluiten en goed bereikbaar zijn. Wij passen spiegellassen veelvuldig toe voor het lassen van kunststof platen en buizen. Spiegellassen wordt ook wel stuiklassen genoemd.
 

De techniek van spiegellassen

Bij spiegellassen worden 2 kunststof lasvlakken aan elkaar verbonden door versmelting. Tussen de 2 kunststof delen wordt een lasspiegel geplaatst die verhit wordt tot het versmeltingspunt van het materiaal. Daarna wordt de lasspiegel verwijderd en worden de 2 kunststof elementen op elkaar gedrukt. Met gereduceerde druk worden de 2 lasvlakken tegen de lasspiegel gedrukt. Na verwijdering van de lasspiegel worden met verhoogde druk de 2 kunststof lasvlakken op elkaar gedrukt. De las die ontstaat is erg sterk en kan hoge drukken weerstaan. Spiegellassen kan zowel gebruikt worden voor het lassen van kunststof (druk)leidingen, buizen en platen.
 

De voordelen van spiegellassen

Bij spiegellassen wordt geen lasdraad gebruikt. Het is de thermoplastische eigenschap van de kunststofsoort die gebruikt wordt om de verbinding te maken. Hierdoor is de "las” bijzonder sterk. Je kan zeggen dat van 2 kunststofdelen echt 1 kunststofdeel wordt gemaakt middels het versmeltingsproces van spiegellassen. Daarom kunnen spiegel lassen hoge drukken weerstaan. Ook is het mogelijk om 2 kunststof platen onder een hoek aan elkaar te lassen. Dat is ook mogelijk met buizen die zo kunnen worden voorzien van T-stukken, bochten of kragen.
 

Onze spiegellas capaciteit

Kunststof Lastechniek Verbakel beschikt over een computergestuurde volautomatische spiegellasmachine die kunststof platen met een lengte tot 4 meter en een dikte van 20 mm kan lassen. Ook kan deze spiegellasmachine holkamerplaten met een dikte tot 55 mm lassen. De kunststof platen kunnen gelast worden tot een hoek van 90 graden.
 

Advies over spiegellassen

Laat ons u adviseren over de mogelijkheden van spiegellassen. Spiegellassen biedt grote voordelen bij het lassen van kunststof maar het kan niet altijd toegepast worden. Het hangt af van de constructiewijze, de toepassing van uw kunststof producten en de gebruikte materialen of spiegellassen wel de juiste oplossing biedt. Gelukkig beschikken wij over een grote verscheidenheid aan kunststof lasmethoden zodat wij altijd de juiste lasmethode kunnen afstemmen op uw behoefte.
 

Kunststof Lastechniek Verbakel: uw partner in kunststof lassen

Laat ons uw partner zijn voor het vervaardigen van uw producten in kunststof. Met een jarenlange ervaring in het kunststof lassen van PE en PP maken wij uw kunststof producten en apparaten in stuk- of serieproductie.
Neem contact op voor advies of een scherpe offerte