Image

lastechnieken

Lassen van kunststoffen

KLV gebruikt diverse lastechnieken voor het lassen van kunststoffen. Afhankelijk van de kunststofsoort en de wijze van constructie passen wij de volgende lastechnieken toe:
• Spiegellassen of stuiklassen
• Extrusielassen
• Lassen met föhn of welding pen
• Stomplassen

Veilig en goed lassen

Met alle lastechnieken kunnen wij zowel polyethyleen (PE, LDPE, HDPE) als polypropyleen (PP) lassen. Al deze materialen zijn goed en milieuvriendelijk te lassen.


Onze pijlers

Image

Een grote variëteit aan kunststof producten zijn door de jaren heen voor onze opdrachtgevers vervaardigd. Met vrijwel elke keer specifieke wensen in de uitvoering.

Onze pijlers zijn:

  • advies over de juiste materialen en technieken
  • materialen en grondstoffen van de hoogste kwaliteit
  • grote ervaring met de juiste lastechnieken
  • perfecte vertaling van ontwerp naar product

Image

Elke opdracht is weer anders. Het gebruik van materialen als polyetheen (PE) en polypropeen (PP) stelt ons in staat aan welhaast alle behoeften en eventuele wettelijke eisen te voldoen.

We werken met de meest moderne en accurate apparatuur:
- CNC freesmachine (11,5m)
- Automatische spiegellasmachine
- Volautomatische extrusie lasrobot

Image

DVS is de afkorting van Deutscher Verband für Schweissen und verwandte Verfahren. Deze certificering is de leidende norm voor kunststoflaswerk. De DVS-certificering waarborgt de kwaliteit van onze producten.

De lasnaden in onze producten zijn even zwaar belastbaar en sterk als de rest van het product. Onze lassers werken volgens de internationale normen voor schoon en veilig lassen.

Onze lastechnieken

Image

Met spiegellassen worden 2 kunststof delen aan elkaar gelast middels versmelting. De lasspiegel verhit beide zijden van het kunststof en daarna wordt de spiegel verwijderd en de 2 delen met kracht op elkaar gedrukt. Door het afkoelingsproces wat daarna volgt vormen de moleculen van het ene en het andere deel zich tot 1 geheel. Bij spiegellassen wordt geen lasmiddel of lasdraad toegepast.

Spiegellassen is zowel geschikt voor het lassen van kunststof buizen als kunststof platen. Spiegellassen wordt ook wel stuiklassen of stomplassen genoemd. Wij gebruiken een specifieke stomp-lasmachine voor het lassen van buizen.

Image

Bij extrusielassen wordt met een speciaal kunststof lasapparaat, de lasextruder, een verhitte lasdraad tussen 2 kunststof delen aangebracht. Extrusielassen is dan ook een handmatig proces en lijkt dus erg veel op het lassen van metalen met een laselectrode. De lasdraad is van hetzelfde materiaal als de 2 kunststof delen die aan elkaar moeten worden gelast. Zo zijn er polyethyleen en polypropyleen lasdraden. Extrusielassen wordt vooral toegepast bij het lassen van speciale verbindingen of op moeilijk te bereiken plaatsen. Extrusielassen is echt vakwerk.

Extrusielassen is de aangewezen lasmethode wanneer bijvoorbeeld spiegellassen niet mogelijk is. Bij afwijkende constructies, speciale lassen en moeilijk te bereiken plekken is extrusielassen een perfecte oplossing voor het lassen van kunststof.

Image

Er zijn 2 manieren om met een föhn kunststof te lassen. Voor kleine lassen of reparaties wordt vaak alleen het föhn gedeelte gebruikt die door verhitting de 2 kunststof delen in elkaar laat smelten. We spreken dan van hechten waarmee onder lichte druk 2 kunststof delen zonder toevoeging van lasdraad aan elkaar worden gehecht. Op de welding pen wordt dan een hecht mondstuk aangebracht.

Voor een stevigere las wordt een lasmondstuk gemonteerd waardoor gebruik gemaakt kan worden van een lasdraad. Die lasdraad bestaat uit hetzelfde materiaal als de te lassen kunststof delen. Het lassen van kunststof met de speciale las-föhn is geschikt voor alle thermoplastische kunststoffen zoals PE, LDPE, HDPE, PP en PVC.Industrieweg 13/a
5492 NG Sint Oedenrode
KVK 17113893© 2024 Kunststof Lastechniek Verbakel BV

Kunststof Lastechniek Verbakel werkt
volgens de DVS-2212 industriële standaard.

Omdat mensen regelmatig het woord kunstoflassen typen in plaats van kunststoflassen schrijven we hier het woord kunstoflassen bewust verkeerd zodat onze website in de zoekmachine met kunstoflassen tóch wordt gevonden! En of u nu kunstof lassen als losse woorden of kunstoflassen als één woord schrijft, we hopen dat het werkt!


Industrieweg 13/a
5492 NG Sint Oedenrode


© 2024 Kunststof Lastechniek Verbakel BV

Kunststof Lastechnieken Verbakel werkt volgens
de DVS-2212 industriële standaard.

Omdat mensen regelmatig het woord kunstoflassen typen in plaats van kunststoflassen schrijven we hier het woord kunstoflassen bewust verkeerd zodat onze website in de zoekmachine met kunstoflassen tóch wordt gevonden! En of u nu kunstof lassen als losse woorden of kunstoflassen als één woord schrijft, we hopen dat het werkt!