Image

kunststof basismaterialen

Polyetheen

Image

Polyetheen

Image

Wat is Polyetheen?

Polyetheen (PE) (voorheen PolyEthyleen genoemd) is de meest gebruikte kunststof ter wereld. PE is recyclebaar, sterk, taai en bestand tegen inwerking van chemicaliën, zuren, logen en oplossingsmiddelen.

Polyetheen is een 'thermoplast' in de wereld van de kunststoffen. Dit houdt in dat het na verhitting plooibaar en vormbaar wordt. Na afkoelen neemt PE dan weer een vaste vorm aan. PE is sterk en taai. Voor vele producten speelt dat een belangrijke rol. Die eigenschap van PE maakt het een perfecte kunststof om te bewerken, zoals ook lassen.

PE neemt vrijwel geen water op. Het heeft een hoge elektrische weerstand wat inhoudt dat het geen stroomgeleider is en daarom ook als isolator wordt toegepast.
Er zijn twee soorten PE: Lage Dichtheid PE (LDPE) en Hoge Dichtheid PE (HDPE). De laatste is door zijn hogere dichtheid sterker dan LDPE.

PE wordt vaak toegepast ter vervaardiging kunststof tanks, chemische vaten en rioolputten. Niet alle kunststof producten kunnen gegoten worden. Vaak zijn de oplages te klein of vergt de constructie bepaalde verbindingen die alleen met lassen gemaakt kunnen worden.

Hoe maak je een sterk product uit kunststof? Polyetheen kunnen wij op verschillende manieren lassen. Het hangt af van de vorm en het type constructie welke lasmethode de beste is. Met onze PE lastechnieken kunnen wij allerlei producten vervaardigen, zowel in de HDPE als in LDPE variant. Dat kan gaan om één uniek product of een seriematige productie. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Ook in de idee- en ontwerpfase staan wij u graag bij om tot de juiste oplossing voor uw vraag te komen. Uiteraard kunt u ook met uw vastomlijnde plannen naar ons komen. Dan ontvangt u van ons direct een scherpe prijsopgave voor uw productwensen in kunststof.

Polypropeen

Image

Polypropeen

Image

Wat is Polypropeen?

Polypropeen (PP) (voorheen PolyPropyleen genoemd) maakt deel uit van de familie van de thermoplasten. Polypropeen is één van de beste kunststoffen om te lassen.

PP is bijzonder sterk en heeft een grote bestendigheid tegen chemische aantasting door bijvoorbeeld zuren, logen en oplosmiddelen en PP is bacterie werend. Vooral de uitermate goede bestendigheid tegen zuren is een belangrijke eigenschap. PP blijft drijven op water wat de reden is dat je PP vaak tegenkomt voor toepassingen op het water.

Polypropyleen is bestand tegen spanningscorrosie. Het klinkt misschien gek dat corrosie ook bij kunststoffen kan optreden, maar toch is dat zo. Het gaat dan om scheurvorming, vooral op die punten waar mechanische spanning optreedt in combinatie met een chemische inwerking. PP is een kunststof die daar zeer goed tegen bestand is.

PP is bestand tegen bacteriegroei en zodra hygiëne een rol speelt heeft PP de voorkeur. PP is daarnaast een ideale kunststof in situaties waarin verhitting een rol speelt. Polypropyleen is volledig recyclebaar. Het proces van recyclage is relatief eenvoudig. In tegenstelling tot de recyclage van PVC komen er bij de recyclage van polypropyleen geen gevaarlijke stoffen vrij.

In onze jarenlange ervaring in kunststof lassen neemt PP een belangrijke plaats in. Wij geven u graag advies over de beste toepassing en de eventuele constructie. Of het nu om een eenmalige of een seriematige productie gaat: al in de ontwerpfase kunt u een beroep op ons doen.Industrieweg 13/a
5492 NG Sint Oedenrode
KVK 17113893© 2023 Kunststof Lastechniek Verbakel BV

Kunststof Lastechnieken Verbakel werkt
volgens de DVS-2212 industriële standaard.

Omdat mensen regelmatig het woord kunstoflassen typen in plaats van kunststoflassen schrijven we hier het woord kunstoflassen bewust verkeerd zodat onze website in de zoekmachine met kunstoflassen tóch wordt gevonden! En of u nu kunstof lassen als losse woorden of kunstoflassen als één woord schrijft, we hopen dat het werkt!


Industrieweg 13/a
5492 NG Sint Oedenrode


© 2023 Kunststof Lastechniek Verbakel BV

Kunststof Lastechnieken Verbakel werkt volgens
de DVS-2212 industriële standaard.

Omdat mensen regelmatig het woord kunstoflassen typen in plaats van kunststoflassen schrijven we hier het woord kunstoflassen bewust verkeerd zodat onze website in de zoekmachine met kunstoflassen tóch wordt gevonden! En of u nu kunstof lassen als losse woorden of kunstoflassen als één woord schrijft, we hopen dat het werkt!