PE lassen - polyethyleen lassen van producten

Wij kunnen polyethyleen op verschillende manieren lassen. Het hangt af van de vorm en de wijze van constructie welke lasmethode de beste is. Met onze PE lastechnieken kunnen wij allerlei kunststof producten vervaardigen, zowel in HDPE als in LDPE. Dat kan gaan om stuk productie of seriematige productie met als basismateriaal o.a. polyethyleen (ook wel polyetheen genoemd).

Het vervaardigen van kunststof producten middels PE lassen

De vraag is vaak hoe je een sterk product uit kunststof maakt. De oplossing is vaak PE lassen. Polyethyleen is een thermoplast die door verhitting gelast kan worden. Zo vervaardigen wij kunststof apparaten en producten. Wij kunnen vlakke polyethyleen platen op elkaar lassen maar ook ronde vormen. Ook maken wij polyethyleen buizen door vlakke PE platen aan elkaar te lassen. Eigenlijk kan alles, en natuurlijk denken wij graag met u mee over de juiste oplossing voor uw vraag.
 

PE lassen: van advies en ontwerp naar product

Kunststof Lastechniek Verbakel doet meer dan alleen het lassen van polyethyleen. Wat ons betreft begint dat al met het geven van het juiste advies want ook in de ontwerpfase staan wij u graag bij. Maar natuurlijk kunt u ook met uw vastomlijnde plannen naar ons komen. Dan krijgt u van ons direct een scherpe prijsopgave voor uw productwensen in polyethyleen.
 

HDPE of LDPE lassen

Polyethyleen kent 2 vormen: hoge dichtheid polyethyleen oftewel HDPE en lage dichtheid polyethyleen oftewel LDPE. Normaliter wordt LDPE aan LDPE gelast en HDPE aan HDPE. Wel is het mogelijk om met een LDPE lasstaaf HDPE te lassen, maar andersom is technisch en wetenschappelijk onmogelijk. Om LDPE te kunnen lassen is een temperatuur van ongeveer 270 graden Celsius benodigd. Voor HDPE lassen ligt dat rond de 300 graden.
 

De eigenschappen van polyethyleen

Polyethyleen is sterk, slijtvast, goed bestand tegen chemische inwerking en heeft een hoge trekvastheid. PE wordt vaak toegepast in de vervaardiging van een veelheid aan kunststof producten en apparaten zoals kunststof tanks, chemische vaten en rioolputten.
Lees hier alles over de eigenschappen en voordelen van PE als kunststof
 

Kunststof Lastechniek Verbakel: uw partner in kunststof lassen

Laat ons uw partner zijn voor het vervaardigen van uw producten in kunststof. Met een jarenlange ervaring in het kunststof lassen van PE en PP maken wij uw kunststof producten en apparaten in stuk- of serieproductie.
Neem contact op voor advies of een scherpe offerte